Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Autorizația pentru explorarea izvoarelor de apă minerală din stațiune

Stațiunea Slănic Moldova este renumită pentru izvoarele sale de ape minerale cu multiple calități curative pentru turiști. Din cele circa 20 de izvoare descoperite în prezent numai 11 sunt funcționale. În ultimii 25 de ani ele au trecut din proprietatea statului în proprietate privată, drept pentru care actualii proprietari au posibilitatea de a le închide și deschide după bunul lor plac sau alte interese personal. Izvoarele funcționale în acest moment sunt Izvorul nr. 1, 1-bis, 3, 5, 6, 8, 10, 14, 15, Izvorul Ciuget și Izvorul Sonda 2. 

Primăria a depus și depune eforturi constante încă din toamna anului 2016 pentru ca Izvoarele să revină în patrimoniul UAT și astfel să nu mai fie închise sau înstrăinate,  continuându-și menirea primordială de a trata și a oferi alinare pacienților care vin la Slănic Moldova.

Primul pas a fost Răscumpărarea a 3 dintre izvoare prin participarea la licitația publică organizată cu suma de 79.000 ron si demararea unei campanii de strângere de fonduri pentru a reuși răscumpărarea tuturor izvoarelor.

Al doilea pas foarte important a fost obținerea Licenței de explorare a izvoarelor, despre care puteți citi AICI.

Astăzi vă aducem la cunoștință că Primăria Slănic Moldova a obținut de la Agenţia Naţională pentru Resurse Minerale Autorizația pentru explorarea tuturor izvoarelor de apă minerală din stațiune, aferente licenței de explorare.

„Licența de explorare pe care am obținut-o în octombrie 2017  devine operațională odată cu autorizația de explorare, cu autorizarea lucrărilor pe care trebuie să le facem. Această autorizație înseamnă să avem toate avizele necesare să putem face explorarea și să pornim toate izvoarele. De acum, timp de doi ani, trebuie să facem analize fizico-chimice și să stabilim proprietățile terapeutice ale izvoarelor, iar peste acești doi ani să obținem autorizația de exploatare. Este un moment important în etapele pe care noi ni le-am propus să le îndeplinim până când vor ajunge izvoarele integral în exploatare”.

Primar Gheorghe Baciu

 

;

0 Comments

There are no comments yet

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *