Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Primăria a obţinut licenţa de explorare a izvoarelor

După multe demersuri Primăria a obţinut de la Agenţia Naţională pentru Resurse Minerale (ANRM) licenţa de explorare a izvoarelor. Echipamentul prin care acestea sunt distribuite turiștilor se află în clădirile care aparțin societății Flora SRL. Următorul pas este amenajarea captărilor şi începerea exploatării apelor.

 


Primarul Gheorghe Baciu a organizat o conferinţă de presă în care a prezentat situaţia izvoarelor minerale. Alături de domnia sa a fost prezent şi preşedintele organizaţiei judeţene a PNL, deputatul Ionel Palăr și artistul plastic Alina Georgiana Teodorescu, născută la Slănic Moldova, care a vorbit despre proiectul cultural început în 2017 și care va continua și în anii următori, în 2018 având invidați din India.
Accesul la izvoare nu mai poate fi oprit, Izvoarele Minerale din Slănic nu vor mai fi oprite!
„În acest moment, administraţia locală deține trei terenuri aferente izvoarelor, cumpărate la licitaţie, Societatea Perla Moldovei are două terenuri, iar Societatea Flora două terenuri. SC Flora mai are clădirile unde se află butoanele de distribuire a apelor. Pe 16 octombrie a fost înaintată o adresă către Flora, prin care s-a cerut accesul la izvoare, iar în această săptămână avem o întâlnire cu ei pe teren, să convenim suprafeţele şi minimul necesar”, a spus Gheorghe Baciu. Legea minelor obligă titularul de licenţă să aducă atingere minimă proprietăţii private. „Sper ca şi SC Flora să înţeleagă că nu mai pot opri accesul. Urmează ca în doi ani şi jumătate să facem efectiv explorarea apelor minerale, să amenajăm captările, să facem analizele fizico-chimice ale apelor, să facem documentaţia necesară exploatării apelor”.

0 Comments

There are no comments yet

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *