Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Asociația Cultul Eroilor la ceas de bilanț

Astăzi, 15 martie 2018, Sala de festivități a Cercului Militar Bacău a găzduit Adunarea Anuală a Asociației Naționale Cultul Eroilor ”Regina Maria” filiala ”Col. Corneliu Chirieș” , un moment de bilanț pentru Asociație şi de reamintire, pentru cei prezenți, a datoriei sfinte pe care o avem față de eroii Patriei. 

Vorbele lui Nicolae Iorga, „Neamul este etern prin cultul eroilor”, scrise cu litere de aur pe drapelul asociației, constituie pentru noi toți un imbold și o datorie de onoare de a da dovadă de devotament și cinstire pentru eroii neamului românesc
Anul Centenar este, poate mai mult ca oricând, anul în care ar trebui să ne reamintim de cei cărora le datorăm România de azi. Din jertfa lor, în ceasurile noastre de îndoială, ne vin îndemnuri, mustrări și sfaturi, ca să pricepem ce este viața și scopul unui sublim ideal. Pilda lor de slujire necondiționată și jertfa neprecupețită pe altarul pământului strămoșesc, ne dau în aceste momente statornicia și viitorul țării și ne asigură biruința pe care o dorim.

Manifestarea a debutat cu intonarea imnului național și a imnului dedicat Eroilor interpretat de Fanfara Garnizoanei Bacău urmat de o mică ceremonie religioasă susținut de un sobor de preoți ortodocși și catolici în memoria eroilor căzuți pe front.
Membrii filialei au analizat bilanțul activităților anului în care a fost sărbătorit Centenarul bătăliilor militare de pe Frontul Mărășești – Mărăști – Oituz și a pregătirii acțiunilor dedicate Centenarului Marii Uniri din acest an.
Președintele Filialei Bacău, col. (r), Paul Valerian Timofte, a trecut în revistă manifestările dedicate, anul trecut, sărbătorilor naționale ale românilor, comemorărilor unor eroi ai neamului românesc,  unele dintre ele desfășurate la Comănești, Târgu Ocna, Slănic Moldova, Oituz, Poiana Sărată, Onești și în alte localități ale județului. Au fost evidențiate și acțiunile subfilialelor din județ, dar și implicarea unor primari, a unor preoți, a profesorilor care au inclus astfel de manifestări în programele „Săptămâna altfel” etc.
Raportul a evidențiat și grija pentru restaurarea și îngrijirea unor monumente dedicate cinstirii eroilor neamului, dar și a problemelor care mai trebuie rezolvate mai ales în Cimitirul Eroilor din Bacău.

Filiala Slănic Moldova s-a evidențiat și în acest an prin activitățile comemorative în anul precedent, între care amintim Ceremoniile de Comemorare a Eroilor din 25 mai 2017 la Monumentul Eroilor din cartierul Cerdac (Detalii AICI), din 10 august de pe dealul Cireșoaia și Cimitirul Eroilor din Slănic Moldova (Detalii AICI), 12 septembrie, când a fost construit și sfințit Monumentul Eroilor aparținând Batalionului Infanterie Podul Înalt (Detalii AICI), precum și Începutul Centenarului Marii Uniri la 1 decembrie 2017, de Ziua Națională a României (Detalii AICI). 

Diploma primită de reprezentantul Filialei Slănic Moldova, reprezentată de d-l Solomon Cornel, pentru activitățile desfășurate în anul 2017. 

Asociația Cultul Eroilor, filiala Slănic Moldova și-a dublat deja numărul de membri, crescând și numărul activităților care vor fi organizate în anul Centenar al Unirii.

„Spuneți generațiilor viitoare că noi ne-am făcut datoria!”

Ei și-au făcut datoria, noi ne-am făcut-o? Dacă răspunsul te pune pe gânduri poate e timpul să iei o decizie.

 

surse text și foto: Deșteptarea, FB Cultul Eroilor.

0 Comments

There are no comments yet

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *