Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Ziua României 1 decembrie 2018 – Deschiderea Centenarului Marii Uniri

Ziua Națională a României este ziua în care sărbătorim Unirea tuturor Românilor. Este o zi cu profunde semnificații istorice, dar și un subiect care trebuie să ne dea de gândit și să ne facă să privim cu încredere în viitor.
Pacea, Toleranța și Solidaritatea trebuie să ne caracterizeze pe toți, iar deciziile noastre trebuie să fie în deplină concordanță cu moștenirea lăsată nouă în urmă cu 99 de ani, la 1 decembrie 1918.
Nu întâmplător ne aflăm astăzi aici, în Cimitirul Eroilor din Slănic Moldova. Aici sunt înmormântați o parte din cei care și-au oferit viața pentru ca marele vis al românilor să se poată îndeplini, UNIREA tuturor românilor într-un singur stat, fiind legați de aceeași limbă, de aceeași istorie, de aceeași cultură și obiceiuri, de aceiași strămoși.
România și poporul român a dovedit de nenumărate ori că are darul de a renaște în momentele grele și de a reuși să își adune toate resursele, toate energiile, pentru a depăși momentele de cumpănă.
Noi suntem cei care trebuie să dăm ASTĂZI un exemplu copiilor noștri, de Unitate și Solidaritate, pentru că numai prin muncă, uniți și împreună putem găsi soluții problemelor cu care se confruntă localitatea noastră și putem scrie o nouă pagină de istorie, prin implicarea noastră mai activă în Societatea Civilă.
Mă adresez prin intermediul dumneavoastră, cei prezenți, către familiile dumneavoastră, către vecinii și prietenii dumneavoastră, către cei care se află departe de casă sau peste hotare, dorindu-vă tuturor cu ocazia Zilei Naționale a României un călduros și sincer La mulți ani! Dumnezeu să ne binecuvânteze pe toți și să ne călăuzească gândurile și acțiunile pentru un trai mai bun, într-o localitate frumoasă, construită pe valori sănătoase și benefice tuturor.
La mulți ani România!
La mulți ani români!

Primar
Gheorghe Baciu

0 Comments

There are no comments yet

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *