Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Ziua Eroilor 2018

Ziua Eroilor 2018 a fost comemorată în acest an centenar la Monumentul Eroilor din cartierul Cerdac și în Cimitirul Internațional al Eroilor din Slănic Moldova. Sub stropi de ploaie, sub raze de soare, autorități locale, preoți, profesori, elevi și localnici au adus un omagiu celor care pentru libertatea și bunăstarea noastră și-au jertfit eroic viața. 

Ziua Înălțării Domnului la cer, este pentru noi românii și ziua cinstirii Eroilor neamului, din toate timpurile şi din toate locurile, cunoscuți și necunoscuți, toți cei care într-un fel sau altul, şi-au jertfit viața pentru apărarea țării, pentru realizarea unității noastre naționale şi pentru înlăturarea oricărei forme de înrobire a românilor.
Eroii sunt memoria vie a istoriei noastre. Nu este suficient să-i onorăm prin discursuri şi declarații patriotice, ci trebuie să-i cinstim întâi de toate, printr-o viață curată, frumoasă, demnă de jertfa lor şi în plus prin muncă şi responsabilitate, pentru ca idealurile în numele cărora ei și-au jertfit necondiționat viața, să dăinuie peste veacuri, iar noi să lăsăm generațiilor viitoare o țară curată, liberă și prosperă. 
Dumnezeu să aibă milă de sufletele lor și să le răsplătească jertfa, iar pe noi să ne călăuzească și să ne binecuvânteze!
Hristos s-a înălțat! Dumnezeu să-i odihnească în pace!

0 Comments

There are no comments yet

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *