Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Viața medicală din Slănic Moldova revitalizată

Astăzi, 16 iulie 2020 se pune piatra de temelie a Centrului de Permanență cu activitate medicală permanentă la nivel de doctori (24h din 24) din stațiunea balneoclimatică Slănic Moldova.

Pentru prima dată în istoria stațiunii, cetățenii orașului Slănic Moldova nu vor mai fi nevoiți să se deplaseze pentru urgențe medicale până la Spitalul din Onești sau la cel din Moinești, având opțiunea de a beneficia de tratament la standarde moderne, în noul Centru de Permanență din strada Mihai Eminescu, în spatele Complexului Cazino.

Investiția este realizată de Prof. Univ. Dr. Cotîrleț Adrian Valentin, manager al Spitalului din Moinești și prevede un ambulatoriu de specialitate cu patru cabinete: Medicină internă, Reumatologie, Nefrologie, Balneofizioterapie și Recuperare medicală, alături de un Centru de cercetare în Balneologie și Recuperare medicala în care urmează să se alăture ca parteneri: SMU Moinești, Spitalul Clinic de Recuperare din Iasi, Universitatea Vasile Alecsandri din Bacău și Universitatea de Medicină și Farmacie din Iasi.

Componenta medicală este parte a noului Complex Panoramic ce urmează a fi dat spre folosință în toamna acestui an. Acesta va cuprinde un număr de 37 de camere, un amfiteatru cu o capacitate de 100 de locuri, restaurant de tip “steak house” cu o bucătărie open space și posibilitatea de ați alege bucata de carne dorită și de a vizualiza modalitatea de pregătire, spații de joacă atât outdoor cât și indoor, o camera destinată exclusiv persoanelor cu handicap cu acces direct din parcare și multe alte facilități pe care le vom detalia în curând.

Pentru aceste investiții venite în sprijinul locuitorilor și turiștilor din Slănic Moldova, la inițiativa domnului Dr. Rape Dorel, Consiliul Local a conferit domnului Prof. Univ. Dr. Cotîrleț Adrian Valentin, titlul de cetățean de onoare al orașului Slănic Moldova. 

 

0 Comments

There are no comments yet

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *