Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Turismul medical, unul din pilonii dezvoltării oraşului Slănic Moldova

Prefectul județului Bacău, Sorin Ailenei, s-a deplasat luni, 17 august, la Slănic Moldova, unde a avut o întâlnire cu primarul oraşului, Gheorghe Baciu. Printre temele discutate s-a numărat şi aprofundarea posibilităților și oportunităților de dezvoltare a comunității prin promovarea turismului.

Extrem de apreciată s-a dovedit a fi ideea primarului Gheorghe Baciu de dezvoltare a oraşului prin intermediul turismului medical, ţinându-se cont şi de potenţialul extraordinar pe care-l oferă această frumoasă zonă de munte.

„Mă bucur să constat că, la Slănic Moldova, primarul Gheorghe Baciu a identificat posibilități de punere în valoare a potențialului zonei, prin proiectul inițiat de acesta privind turismul medical, dar și a potențialului oferit de izvoarele bogate în săruri și minerale benefice pentru cetățeni, care ar îmbunătăți starea de sănătate a oamenilor, dar ar fi și o sursă reală de dezvoltare a comunității locale. Este îmbucurător şi faptul că se fac analize specifice ce vor oferi răspunsuri realiste privind potențialul zonei și modul de exploatare al acestuia”, a precizat prefectul Sorin Ailenei.

„Sănătatea oamenilor şi dezvoltarea staţiunii sunt două dintre priorităţile mele ca primar. Oraşul Slănic Moldova, prin reursele pe care le posedă, este unul dintre puţinele din ţară care pot contribui la îmbunătăţirea stării de sănătate a populaţiei. Proiectele viitoare se vor axa foarte mult pe acest aspect, care, la rândul său, va determina continua dezvoltare a localităţii”, a declarat, la rândul său, primarul Gheorghe Baciu.

 

Articol de Vasile Toma

 

0 Comments

There are no comments yet

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *