Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Triplă lansare de carte

     Simfonia de culori a toamnei revarsă primele acorduri sub bagheta soarelui nostalgic și îndrăgostit de acest Colț de Rai, Slănic Moldova. Este o zi specială, o sărbătoare a artei, o zi în care iubitori de poezie vin la Slănic Moldova pentru a participa la botezul recentelor trei albume de poezii ale îndrăgitei poete Ionica Bandrabur. Marea parte au fost deja atinși de vraja versurilor revărsată online în ultimul an de zile, contactul vizual cu spectacolul de culoare al naturii desăvârșind pregătirea pentru patru ore de paradis.

     Pe scările Hotelului Venus urcă parcă în extaz oameni de litere, scriitori, iubitori de artă și frumos. Sala de Conferințe e plină de oameni, zâmbete și flori. În față, doamna Ionica radiază de bucurie, cele mai dragi persoane au venit din toată țara.

     Butonul microfonul se cuplează hotărât iar vocea suavă a doamnei Garofița, amfitrionul evenimentului,  a dat semnalul, precum un imaginar impiegat de mișcare: „Vă rugăm poftiți în vagoane, călătoria prin lumea versurilor de excepție e pe cale să înceapă!” Și a început.

     Oameni minunați, cuvinte pline de conținut, trăiri și emoții, lacrimi, duioșie, pasiune … Este atât de dificil să explici sau să descrii frumosul … Arta trebuie trăită nu povestită, iar toți cei care au fost prezenți pot confirma acest lucru. Ce poate fi mai înălțător decât imaginea unui poet învăluită în cuvintele altui poet, contopindu-se și devenind sunet, hrănind sufletele flămânde de frumos, intoxicate de cotidianul mediocru oferit de marea parte a audiovizualului.

     Talentul și inspirația doamnei Ionica au rodit trei volume, în acest an, trei volume de calitate în care nu veți citi rânduri și strofe, ci sufletul minunat al doamnei Ionica Bandrabur, transpus în versuri.  Călătoria nu s-a încheiat, doamna Ionica abia și-a deschis larg ferestrele sufletului, Cuvântul primordial continuă să fie rostit.

„Poetă prolifică și extrem de talentată, Ionica Bandrabur și-a lansat sâmbătă, 19 octombrie, 2019 în sala de conferințe a Hotelului Venus din Slănic Moldova, trei superbe volume de versuri.
Poetă completă, Ionica abordează cu aceeași ușurință atât versul clasic, pe care îl scrie într-o prozodie și o arhitectură a versului care tind adesea către perfecțiune, cât și versul alb încărcat de simboluri și metafore.
Despre versurile Ionicăi s-a vorbit, s-a scris și sunt convinsă că se va mai vorbi și se va mai scrie mult timp de azi înainte.
Eu vreau să vorbesc acum despre ziua de 19 octombrie 2019, despre magia pe care au reușit să o creeze cea care ne-a adunat în jurul său, poeta Ionica Brandabur, poeta Garofița Jianu, o moderatoare de excepție, un om frumos, un om minunat ce a știut să ne țină în priză pe parcursul celor 4 ore care au trecut de parcă ar fi fost câteva minute, doamna scriitor Mariana Bendou și prietena mea, Sibiana Mirela Antoche, prin prezentarea impecabilă a celor trei volume de autor, prietena mea, Florentina Danu, care ne-a încântat încă o dată cu vocea-i superbă, cu farmecul și dezinvoltura ei.
Chiar dacă mă repet, spun cu mâna pe inimă că această zi a stat sub semnul magiei și al iubirii.
Am revăzut poeți, prieteni dragi mie și dragi Ionicăi, am avut ocazia să cunosc poeți pe care îi admiram și îi admir demult de pe Facebook, dar pe care nu credeam că îi voi cunoaște vreodată, am ascultat versurile Ionicăi recitate de invitații nominalizați cu un talent aparte de Garofița, un moderator cum rar mi-a fost dat să întâlnesc la o lansare de carte.
Pentru tot ceea ce ne-ai dăruit și ne dăruiești , pentru tot ceea ce ce ești, pentru tot ceea ce scrii, mii de Felicitări și un imens: MULȚUMESC, draga mea Ionica!”

Text de Marilena Răghinaru, membră LSR, Filiala Buzău.

 

 

 

 

    

 

0 Comments

There are no comments yet

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *