Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Răvășitul oilor, ediția a II-a

Profitând de vremea frumoasă localnici, turiști, iubitori ai muntelui sau fermieri și-au dat întâlnire la Ferma “Stâna Dacilor”, de pe Muntele Bolovanul, în cadrul celei de-a doua ediție a Festivalului “Răvășitul oilor”, organizat de „Ferma Dacilor” și Primăria Slănic Moldova. 
Minunile culinare: bulzul ciobănesc, pastrama de oaie la grătar, gulaș-ul, sărmăluțele, fasolea cu ciolan, diverse sortimente de brânzeturi și preparate din carne de oaie, porc sau vânat au potolit foamea celor prezenți, iar țuica, vinul și mustul au deschis pofta de dans, în fața scenei pe care au urcat și impresionat diverse ansambluri și artiști din zonă. 
“Răvăș

 

itul oilor este un obicei de sute de ani, iar prin această sărbătoare ne-am dorit să aducem recunoaștere și prețuire pentru ceea ce înseamnă creșterea animalelor, în comunitatea noastră, păstrând și ducând mai departe tradițiile locale strămoșești ”, a spus primarul Gheorghe Baciu.
“Ne bucură faptul că deși suntem abia la a doua ediție, acest festival atrage deja foarte mulți oameni. Coborârea oilor din munți reprezintă un prilej de bucurie pentru întreaga comunitate și este un moment care aduce laolaltă localnici și turiști”, a adăugat Liana Ciurlică, proprietara Fermei “Stâna Dacilor”.
Ca și în anul precedent, artistul Gabriel Cernat a oferit o inedită demonstrație de sculptură în lemn cu drujba.

0 Comments

There are no comments yet

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *