Răvășitul Oilor 2019

Sportivii merg să se antreneze în zone cu altitudine ridicată pentru că aceasta îi ajută să își înmulțească numărul de celule roșii din sânge. Cele mai noi studii nu fac decât să confirme faptul că traiul pe munte iți prelungește viața. Iar dacă la aerul curat, la liniștea și frumusețea locurilor mai adaugi și bucatele tradiționale naturale, poți spune că ai găsit raiul pe pământ.

Acesta să fie motivul pentru care an de an numărul turiștilor și pofticioșilor care urcă dealul Bolovanul, pentru a participa la Răvășitul Oilor, a IV-a ediție, desfășurată între 11 și 13 octombrie 2019? O scurtă incursiune printre tarabele pline cu produse alimentare tradiționale locale, obiecte și straie specifice acestei minunate și vechi ocupații a românilor, oieritul. Care mai de care gospodar te îmbie să guști din pastrama de oaie, din cârnați de oaie sau porc, din păstrăvul afumat, din bulzul abia luat de pe jar, să servești o porție de tochitură sau sarmale „ca la mama acasă”, ciorbă, gulaș, diverse sortimente de brânzeturi, plăcinte și alte dulciuri, să numeri gradele pălincii sau să savurezi aroma mustului proaspăt, toate acestea pe ritmuri de muzică de calitate specifică acestor evenimente.

 

EnglishFrançaisDeutschMagyarItalianoPortuguêsRomânăРусскийEspañol