Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Răvășitul Oilor 2018

Iubitorii de natură și produse autohtone naturale s-au întâlnit și în acest an la Ferma Stâna Dacilor de pe dealul Bolovanu aflat în imediata apropiere a Stațiunii Balneoclimatice Slănic Moldova. Culorile ruginii ale toamnei au împodobit pădurea spre deliciul celor care nu conteneau să imortalizeze aceste peisaje de poveste.

Aflat la a treia ediție, Festivalul „Răvășitul Oilor” celebrează una dintre cele mai vechi îndeletniciri ale omului, pe cei care poartă oile pe dealurile însorite, pe cei care prepară gustoasele preparate din laptele și carnea de oaie și nu numai. Pe ritmuri de muzică tradițională românească, participanții au savurat și cumpărat renumita pastramă de oaie, cârnați tradiționali, păstrîăv afumat,brânzeturi, vin și țuică de la producătorii locali și invitați. 

„Această sărbătoare se adresează atât localnicilor cât şi turiştilor iubitori de tradiţie, care vin să cunoască obiceiurile locale şi produsele naturale specifice zonei, puse la dispoziţie de crescătorii de animale şi micii producători”, a spus Gheorghe Baciu, primarul oraşului Slănic Moldova. 

Pentru a destinde atmosfera, pe scena asamblată în curtea Fermei Stâna Dacilor au urcat artiști invitați special pentru acest eveniment de organizatori: Ansamblul Muguraşii Agăşului, Ansamblul Cununa Muntelui, Ansamblul Datini Trotuşene (Dofteana), Carla Stafie (Slănic Moldova), Anda Scutelnicu, Briana Georgiana Olteanu, Silvia Ene, Petrică Vasile Popa, Petronela Radu, Valentina Lulciuc, Marian Laurenţiu, Cosmin Timofte, Lenuţa Filip Cucu, Elisabeta Unguru şi Mădălina Petrache.

Acest festival este organizat anual de Primăria Slănic Moldova în colaborare cu Ferma Stâna Dacilor, în al doilea weekend al lunii octombrie.

Imagini de la manifestare găsiți pe pagina de facebook a Primăriei Slănic Moldova, pe care o puteți accesa AICI

0 Comments

There are no comments yet

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *