Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Maraton „Legendele Nemiriei” ediția a II-a

S-a încheiat povestea ediției a doua a Maratonului „Legendele Nemirei” din stațiunea Slănic Moldova. Un traseu de poveste în mijlocul naturii, cu păduri întunecate, pajiști înflorite, pâraie reci și sălbatice, o frumoasa pădure de mesteceni, locuri cu încărcătură istorica cu tranșee din timpul Primului Război Mondial. Evenimentul este organizat de Asociația ,,Prietenii Slănicului”, în colaborare cu Primăria orașului-stațiune Slănic-Moldova și cuprinde trei probe de concurs (Maraton, Cros și Cursa Copiilor) cu peste 300 de participanți din întreaga țară.

Poveștile încep cu „A fost odată ca niciodată”. A fost un munte, a fost un gând și a fost dorința de a face gândul munte sau muntele gând.Cum să reînvii mai frumos o legendă decât invitând oamenii în inima ei. Să o cunoască, să o simtă, să o înțeleagă și să o iubească. Așa îmi imaginez că s-a născut ideea Maratonului Legendele Nemirei. „Un traseu fabulos, pe cărări foarte puțin umblate”, o alergare montană de poveste pusă la cale de oameni inimoși cu dragoste de mișcare și de munte. SURSA …

La porba de Cros (13 km), Locul întâi a fost câștigat de Cătălin Atănăsoaie (CSU Reșița) – 01:01:14, cu o viteză medie de 11,07 km/h. Pe locul doi s-a clasat Nicolae Bălan (ISU Bistrița) – 01:03:24, cu 10,69 km/h, iar locul trei a revenit lui Adrian Brănescu (Brașov) – 01:10:39, cu 9,6 km/h. Cea mai bună alergătoare la proba de cros a fost declarată Diana Nastas, cu 01:27:27 (locul 14 la General)

La proba de Maraton (42 km, cu o diferență de nivel pozitivă de 2.410 m), primul a ajuns Cristian Moșoiu (CSS ,,Steaua” București) – 03:53:02, cu o viteză medie de 10,89 km/h, nou record al competiției. Locul al doilea a fost ocupat de Gabriel Bularda (CSM ,,Dorna” Vatra- Dornei – 04:20:50, cu 9,73 km/h, locul trei pe podium a fost ocupat de Adrian Irimiea (Iași) – 04:37:25, cu 9,15 km/h. Cea mai bună maratonistă a fost Maria Vasilică, cu 06:35:09 (locul 19 la General)

Un moment special a fost sosirea lui Ilie Roșu, din București, supranumit și ,,maratonistul drapelelor”, pentru că aleargă mereu cu patru drapele.

Greu la deal dar mai greu la vale, pentru ca alergand la limita timpului regulamentar, am fost concurentul „privilegiat”, fiind intampinat pe final de o ploaie torentiala care mi-a afectat coborarea. Mi-a taiat insa calea, o caprioara. Pentru o clipa, in zborul ei peste drumul forestier, privirile noastre s-au intersectat, ochii ei patrunzatori vrand sa spuna: „Ilie….!”. Scapat de privirea caprioarei am fost impulsionat de Sfantul Ilie, care a tunat si a fulgerat, furios ca mi-am „ars gazul” prin transeele Primului Razboi Mondial si pe culmile Nemirei. (Ilie Roșu)

Maratonul Legendele Nemirei este un concurs cu caracter caritabil, fondurile obținute fiind direcționate către activitățile Centrului Pentru Servicii Sociale ,,Sf. Luigi Scrosoppi” Cireșoaia, Slănic-Moldova.

 

0 Comments

There are no comments yet

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *