Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

În Context – 2018

Pe 25 iunie s-a încheiat la Slănic Moldova rezidența artistică internațională In Context, țara invitată la ediția a 2-a fiind India. Timp de o lună, artiștii Sanjeev Khandekar și Vaishali Narkar, Lochan Upadhyay, Shilpa Rangnekar, Preethi Athreya și Sneha Khanwalkar, alături de Silvia Amancei și Bogdan Armanu, artiști din Iași, au transformat stațiunea Slănic într-un laborator de idei, discuții și creație pe tema urmelor omului pe pământ și a crizei ecologice în care ne adâncim.

Artiștii s-au documentat la Salina Târgu Ocna, la cariera de piatră din Slănic și la Moinești, locul de naștere al lui Tristan Tzara, s-au familiarizat cu practici și tradiții locale precum țesutul manual, au explorat pădurile de pe munții Nemira, au colaborat cu copii de la școlile din regiune și cu artizani din satele învecinate, creând lucrări din materiale diverse (lemn, obiecte recondiționate, deșeuri, coajă de copac, frunze, fructe, lână), inspirate din geografia și istoria stațiunii.

Curatoriată de Simona Nastac, expoziția de final, numită „Sub cerul liber”, a inclus 15 lucrări prezentate la Cazinoul Slănic Moldova și în parcul central, extinzând nucleul colecției de artă contemporană inițiate la prima ediție de anul trecut, când țara invitată a fost Brazilia. Rezidența In Context are scopul de a oferi timp și spațiu de creație într-un cadru adecvat artiștilor interesați de educație ecologică, dezvoltare durabilă, calitatea vieții, comunitate.

 

Mai multe detalii …

0 Comments

There are no comments yet

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *