Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Festivalul Lemnului, ediția a II-a – 2017

Din cele mai vechi timpuri omul a descoperit în lemn un prieten de nădejde. Cu ajutorul lui a învățat să trăiască mai eficient, să-și construiască unelte, arme, locuințe, să-și prepare hrana și să se încălzească. Cu timpul a învățat să aleagă diferitele esențe de lemn și să le adapteze nevoilor lui, transformând acest  nobil și prețios material într-o diversitate de obiecte utile în locuință sau gospodărie.

Adeseori, cu mijloace tehnice rudimentare, aplicate cu o mare măiestrie la prelucrarea  unui simplu trunchi de copac, meşteri înzestrați cu simţul formelor şi al proporţiilor au reuşit să creeze obiecte emoţionante prin frumuseţea lor simplă dar atât de fascinantă.
„Nu trebuie să silim materialele să vorbească în limba noastră, ci trebuie să le aducem până la acel punct, unde alţii vor înţelege limba lor” –  spunea marele sculptor Constantin Brâncuşi
Meșterii lemnari din Slănic Moldova, mesteri populari invitați și câteva firme din împrejurimi au transformat zona din jurul Foișorului într-o veritabilă expoziție în care a strălucit LEMNUL în diferite forme și alcătuiri. Piesele de mobilier, de artizanat, sculpturile, tâmplăria, lemnul stratificat sau picturile din lemn au fost analizate de ochii atenți ai turiștilor dar și de un juriu care a oferit la final premii celor mai pricepuți lemnari. Atmosfera a fost întreținută de adolescenți participanți și laureați ai concursurilor „Next Star, X Factor sau Vocea României, artiști locali și profesioniști care prin dans și muzică au transformat weekend-ul celor prezenți la Slănic Moldova într-unul memorabil. 

 

Mai multe detalii pe pagina Evenimentului AICI

0 Comments

There are no comments yet

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *