Festivalul Lemnului, ediția a II-a

Din cele mai vechi timpuri omul a descoperit în lemn un prieten de nădejde. Cu ajutorul lui a învățat să trăiască mai eficient, să-și construiască unelte, arme, locuințe, să-și prepare hrana și să se încălzească. Cu timpul a învățat să aleagă diferitele esențe de lemn și să le adapteze nevoilor lui, transformând acest  nobil și prețios material într-o diversitate de obiecte utile în locuință sau gospodărie. Adeseori, cu mijloace tehnice rudimentare, aplicate cu o mare măiestrie la prelucrarea  unui simplu trunchi de copac, meşteri înzestrați cu simţul formelor şi al proporţiilor au reuşit să creeze obiecte emoţionante prin frumuseţea lor simplă dar atât de fascinantă.
„Nu trebuie să silim materialele să vorbească în limba noastră, ci trebuie să le aducem până la acel punct, unde alţii vor înţelege limba lor” –  spunea marele sculptor Constantin Brâncuşi
Meșterii lemnari din Slănic Moldova, mesteri populari invitați și câteva firme din împrejurimi au transformat zona din jurul Foișorului într-o veritabilă expoziție în care a strălucit LEMNUL în diferite forme și alcătuiri. Piesele de mobilier, de artizanat, sculpturile, tâmplăria, lemnul stratificat sau picturile din lemn au fost analizate de ochii atenți ai turiștilor dar și de un juriu care a oferit la final premii celor mai pricepuți lemnari.

EnglishFrançaisDeutschMagyarItalianoPortuguêsRomânăРусскийEspañol