Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Festival de datini și obiceiuri pe stil vechi la Slănic-Moldova

Sâmbătă, 5 ianuarie 2019, stațiunea Slănic-Moldova a fost timp de o zi gazda Festivalului ,,Datini și Obiceiuri de iarnă după Stilul Vechi”, aflat la cea de a treia ediție, manifestare organizată de Primăria și Consiliul Local Slănic-Moldova, eveniment care încheie seria de activități organizate cu ocazia Centenarului Marii Uniri de la 1918.

UPDATE – video

Acest festival este organizat la această dată pentru cele câteva sute de turiști sosiți din Republica Moldova sau din țară care își păstrează credința pe stil vechi și sărbătoresc în aceste zile Crăciunul și mai apoi Revelionul. De asemeni, alături de Concertul de Crăciun care a avut loc duminică 16 decembrie 2018 în Biserica Catolică din cartierul Cireșoaia, susținut de Corul Mare al comunității și Orchestra Filarmonicii Mihail Jora din Bacău, Festival de Datini și Obiceiuri pe stil vechi a completat programul de manifestări al zonei Valea Trotușului, contribuind la oferta de divertisment și cultură oferită turiștilor din zonă.

Cei prezenți au avut posibilitatea de a admira și a cunoaște datinile, tradițiile și obiceiurile strămoșești  menținute, promovate și transmise mai departe generațiilor viitoare. Aceste datini și obiceiuri constituie o parte din comoara noastră românească, simboluri ale identității noastre naționale.

În ordinea intrării pe scena din fața Sălii de Sport, au evoluat: Ansamblul „Cununa Muntelui”, Ansamblul „Mugurașii”, Haiducii din „Banda lui Bujor”, Capra și Ceata de Urșii de pe Valea Slănicului. 

Tuturor le mulțumim pentru eforturile pe care le fac îndurând frigul, viscolul, greutatea pieilor, degetele mâinilor înghețate ținând ritmul darabanelor, toate acestea cu zâmbetul pe buze, în admirația tuturor celor prezenți.

Dorim din toată inima atât celor care au sărbătorit Crăciunul și Revelionul, cât și celor care se pregătesc de petrecere, un An Nou plin de bucurie, sănătate și prosperitate, să reveniți la Slănic Moldova și în alte anotimpuri, pentru a descoperii minunile naturii de la primul mugur, până la ultimul dans al frunzei ruginii.

0 Comments

There are no comments yet

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *