Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Tabără de creație „Maeștrii în Slănic, Conexiuni România – Republica Moldova”

În perioada 6 – 15 octombrie în Slănic Moldova s-a desfășurat o tabără de creație finalizată cu o superbă expoziție care „a unit malurile Prutului” printr-un fructuos schimb cultural. Un prim motiv de bucurie la vernisajul expoziției „Maeștrii în Slănic, Conexiuni România – Republica Moldova” a fost dat de faptul că aceasta a fost găzduită de  Cazinoul din Slănic Moldova, această minune arhitecturală de la poalele Nemirei.

Urcând treptele acestei clădiri închisă publicului în ultimii ani iubitorul de cultură a avut ocazia să admi

re cele peste 20 de lucrări expuse, rodul muncii de o săptămână a peste 10 artiști plastici din România și din Republica Moldova, inspirate din peisajele de poveste ale Slănicului, în tabără de creație organizată de Galeria „Europe s Art” din Bruxelles în parteneriat cu Primăria Slănic Moldova.

Iana Stanțieru organizatorul acestui proiect s-a inspirat pentru această manifestare din imensul succes al  Taberei de creație „In Context” organizat la Slănic Moldova în vara acestui an, care nu numai că a dat strălucire rezidenței internaționale în artă dar a și înscris această frumoasă stațiune pe harta localităților unde au loc evenimente artistice de prestigiu.

Ca proiect de viitor, organizatorii și-au propus ca anul viitor să se deruleze la Slănic Moldova Proiectul internațional «Femeile în artă pentru pace», care să fie realizat cu sprijinul Consiliului Europei și a Organizației Națiunilor Unite”.

0 Comments

There are no comments yet

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *