Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Festivalul de Datini și Obiceiuri de iarnă după Ritul Vechi

Limba, datinile și tradițiile sunt elementele care definesc identitatea un popor, un neam. Ele reprezintă comuniunea între generații, liantul între credință, tradiție, cultură și suflet. Ele sunt puntea de legătură între români, indiferent unde trăiesc.  Dacă le-am pierde am dispărea ca neam.
Din acest motiv Primăria Slănic Moldova a organizat în data de 6 ianuarie 2018 pe terasa Cazinoului din Slănic Moldova „Festivalul de Datini și Obiceiuri de iarnă după Ritul Vechi” pentru turiștii români sau din Republica Moldova prezenți în Stațiunea noastră cu ocazia Crăciunului  și a Anului Nou.

Au participat grupuri de colindători și urători din localitate și din împrejurimi: Ansamblului Coroana Muntelui, „Ceata de Ursi” de la Cireșoaia, „Capra” de la Cerdac, Ansamblul „Gospodarii din Valea Asăului” Ceata de Ursi de la Dărmanesti, „Ceata Boistii”, Ceata de Ursi de la Comănesti, „Ceata lui Toloacă” și „Ceata de Ursi” de la Cerdac.
Începând cu ora 12.30 sunetul darabanelor anunțau deja o după amiază de neuitat pentru turiști și localnici. Urăturile pline de haz, Colindele tradiționale, Dansul Caprei și Parada celor patru cete de Urși au oferit celor prezenți posibilitatea de a admira și a cunoaște Datina, Tradițiile și Obiceiurile noastre strămoșești, care trebuiesc menținute, promovate și transmise mai departe generațiilor viitoare, ele fiind o parte din comoara noastră națională.

 

Ecouri în presă:

Desteptarea – promo, Deșteptarea – articol
Adevărul – articol

0 Comments

There are no comments yet

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *