Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

1-2 Iulie 2017 Pelerinaj la Mănăstirea Bolovanul

Mănăstirea este situată la o altitudine de 900 metri, pe muntele Bolovanu, la aproximativ 6 kilometri de staţiunea Slănic Moldova. Iniţiatorii şi susţinătorii principali ai construcţiei au fost doi cetăţeni americani, de origine română, Vasile şi Catinca Gavrilă. Episcopia Romanului a dat binecuvântarea pentru înfiinţarea mănăstirii cu obşte de călugări şi a întocmit formele necesare în anul 2000, când s-a deschis şantierul pentru începerea lucrărilor. 
Hramul bisericii este „Sfântul Ştefan cel Mare”, iar al paraclisului „Schimbarea la Faţă”. Construcţia bisericii este finalizată, iar pictura în frescă a fost realizată de Lichi Vică din Comăneşti.
Clădirea are parter, etaj și mansardă și este acoperită cu tablă. La capătul de răsărit al corpului de chilii este construit paraclisul pentru slujire în toate anotimpurile.
Paraclisul mănăstirii are spațiul interior repartizat în altar și naos, lateral adaugându-se un pridvor închis. Catapeteasma bisericii este din stejar sculptat, iar clopotele sunt așezate pe un schelet metalic.
Pe 2 iulie, când Biserica ortodoxă îl cinstește pe Ștefan cel Mare și Sfânt, împreună cu Protoeria Onești am organizat un pelerinaj la Mănăstirea ce-i poartă numele. Cu această ocazie au fost aduse spre cinstire moaștele Sfinților Mucenici Epictet și Astion.

0 Comments

There are no comments yet

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *