DESCRIERE
Pârtia de schi Nemira are o traiectorie cu orientare spre nord , fiind situată la altitudinea maximă de 724,54 metri (baza superioară) și altitudinea minimă de 484,54 metri (punctul de plecare).
Are o lungimea pe înclinare de 1.414 metri, lățimea medie de 38 metri, o diferență totală de nivel de 239,62 metri şi o pantă medie de 17%, înclinație ce o încadrează în categoria pârtiilor ușoare și implicit, îi conferă pârtiei un grad de atractivitate deosebit de ridicat.
Pentru asigurarea unor condiții optime de practicare a schiului și pentru a veni în întâmpinarea iubitorilor sporturilor de iarnă, pârtia este prevăzută cu: instalație de transport pe cablu, instalație de înzăpezit artificial, mașină de bătut zăpadă, instalație de iluminat pentru nocturnă, parcare auto, serviciu de salvamont s.a.
Pârtia Nemira – detalii tehnice
- Lungime: 1414 m;
- Grad de dificultate: ușor;
- Diferența de nivel: 239,62 m;
- Altitudine maxima: 724,54 m;
- Altitudine minima: 484,92 m,
- Lățimea medie: 38 m,
- Inclinarea medie a pârtiei: 17%,
- Nr. balize: 15;
- Traiectoria: orientare spre nord;
- Zăpadă artificială: DA;
- Instalație nocturnă: DA;
- Plase de protecție: DA;
Telescaun – detalii tehnice;
- Telescaun Fix tip C.F. 4 LEITNER;
- Tip dispozitiv de transport – scaun fix/4 pers;
- Lungime traseu – 1089,34 m;
- Durata medie de urcare – 10-12 minute;
- Număr scaune – 68;
- Capac. scaune – 4 pers/urcare;
- Capacitate transport (per/ora) – 1200;
- Viteza de lucru (m/s) – 2,3.
PROIECT
Pârtia de schi Nemira din Stațiunea Slănic-Moldova a fost realizată de Județul Bacău în parteneriat cu Orașul Slănic-Moldova în cadrul proiectului “Schi Parc Slănic-Moldova”, cod SMIS 3393, finanțat prin Programul Operațional Regional 2007-2013, Axa prioritară 5 – Dezvoltarea durabilă si promovarea turismului; DMI 5.2 – Crearea, dezvoltarea, modernizarea infrastructurii de turism pentru valorificarea resurselor naturale și creșterea calității serviciilor turistice.
Bugetul total alocat acestui proiect a fost de 25.263.321,97 lei, asistenta financiară nerambursabilă acordată fiind de 8.687.951,00 lei.
Autoritatea de Management al Programului Operațional Regional este Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, Organismul Intermediar responsabil pentru acest program fiind Agenția pentru Dezvoltare Regională Nord-Est.
Proiectul, prin anvergura investiției și obiectivele realizate, are caracter unicat atât la nivelul aplicantului cât și al partenerului.
Începând cu data de 1 .04.2022 Pârtia Nemira și Instalația de telescaun a trecut în subordinea Serviciul de Transport Public de persoane Slănic-Moldova.
|
|
Tarife și program Telescaun Slănic-Moldova
În conformitate cu Hotărârea Consiliului Local Slănic-Moldova nr. 60 din 29. 03. 2022 au fost stabilite tarifele și programul pentru accesul cu telescaunul pe pârtia de schi ,,Nemira” din Slănic-Moldova, după cum urmează:
Tarife pentru sezonul de vară
O urcare pentru adulți – 15 lei;
O urcare pentru copil/elev/student – 10 lei;
O urcare pentru grupuri organizate de peste 10 persoane – 10 lei;
Tarif parcare – 5 lei/oră sau 10 lei/zi
Program
Sâmbătă, Duminică și Luni: 11.00 – 19.00
CONDIȚII GENERALE DE VÂNZARE ȘI UTILIZARE A CARTELELOR SKIPASS
Prevederile sunt obligatorii pentru toți utilizatorii, indiferent de statutul lor: însoțitori, schiori amatori sau profesioniști, monitori de schi, utilizatorii pârtiilor de sanie, etc.
Prin achiziția unui skipass pentru urcarea cu telescaunul, vizitatorul beneficiază si de coborârea gratuită.
Prețul skipass-ului este fix, nedivizibil, indiferent de funcționalitatea instalațiilor atât la momentul achiziționării cât și ulterior.
Conducerea își rezervă dreptul de a închide/opri accesul publicului în anumite situații generate de condițiile meteo nefavorabile.
Deținătorul skipass-ului este responsabil pentru utilizarea corectă a acestuia.
Valoarea skipass-urilor pierdute NU va fi restituită și acestea vor fi înlocuite numai în baza chitanței și a bonului fiscal cu seria și numărul de skipass achiziționat.
Skipass-ul este individual și nu poate fi transmis unei alte persoane, cu excepția skipass-ului de puncte. Utilizarea unui skipass „zilnic” de mai mult de o persoană duce la anularea acestuia și/sau confiscarea lui.
Trecerea simultană a două persoane prin poartă cu un singur card duce la anularea acestuia și/sau confiscarea lui.
CARDURILE CU PREȚ REDUS
Vor beneficia de reducere elevii și studenți în baza carnetului de elev/legitimație student, vizate pentru anul în curs.
Folosirea unui card cu preț redus sau gratuit de către o persoană care nu are dreptul la reducere, duce la anularea acestuia și/sau confiscarea lui.
Pentru skipass-urile de tip KeyCard (din plastic, reutilizabile) se va percepe o garanție în valoare de 10,00 Ron. Această garanție se returnează la predarea skipass-ului nedeteriorat.
Pentru skipass-urile de unică folosință (din carton) nu se percepe garanție.
Următoarele reduceri pot fi aplicate:
- Reducere de grup: grupurile organizate, începând de la 10 persoane, primesc o reducere, conform listei de prețuri afișate în baza solicitării prealabile si obținerii a tichetului special, emis de către administratorul pârtiei.
- Copiii până la 5 ani (conform anului de naștere) beneficiază de reducere conform listei de prețuri.
- Copiii cu vârsta cuprinsă între 5-12 ani (conform anului de naștere) beneficiază de reducere conform listei de prețuri.
- Studenții beneficiază de reducere conform listei de prețuri, în baza prezentării carnetului de student vizat cu anul școlar în curs.
- Pensionarii beneficiază de reducere conform listei de prețuri, în baza prezentării ultimului cupon de pensii.
- Persoanele cu dizabilități, cât și însoțitorii acestora, beneficiază de gratuitate în baza legitimației și a tichetului special, emis de către administratorul pârtiei.
- Persoanele cu handicap ușor și mediu, beneficiază de aceleași reduceri ca pentru elevi și studenți, pe baza legitimației.
|